Udgivet - 2023

Rudereparation og udskiftning hører også til på autoværkstedet

Tech news

Et stadigt stigende antal autoværksteder tilbyder stenslagsreparation og rudeskifte til kunderne i stedet for at sende dem videre. Det er god kundeservice, et håndværk som automekanikere nemt kan lære - og en mersalgsmulighed med god indtjening.

Stenslagsreparation

Mange værkstedsejere er på udkig efter mersalgsmuligheder, der kan bidrage til at opretholde en stabil omsætning og bundlinje. Her er glasarbejde en oplagt mulighed. I stedet for at sende kunderne i armene på glasspecialisterne eller invitere nogle af specialfirmaerne i glasarbejde indenfor i et hjørne på værkstedet, kan værkstedet selv udføre arbejdet - og få den fortjeneste, der følger med. Hvorfor sende arbejde ud af huset, som man selv kan udføre - og som kunderne ovenikøbet værdsætter som god service?

Start med stenslagsreparation for at komme hurtigt i gang
Før i tiden var det besværligt at udføre en stenslagsreparation, det var bekosteligt at komme i gang og reparationsprocessen var tidskrævende. I dag findes der reparationssæt til anskaffelsespriser, hvor alle kan være med. Reparationsprocessen er meget nemmere og reparationstiden reduceret voldsomt. Når først man har udført en stenslagsreparation et par gange, så tager arbejdet kun cirka fem minutter.

Potentialet er stort, for i de fleste tilfælde vil man kunne finde stenslag på minimum 3 ud af 10 biler, der besøger et værksted. På værkstedet skal man derfor blot tilføje et tjek for stenslag som en fast rutine i forbindelse med udførelse af serviceeftersyn, hjulskift og reparation.

Udvid med rudeskifte når du har fået mod på mere
Også inden for rudeskifte har nye systemer og materialer gjort det mindre ressourcekrævende og mindre kompliceret at udskifte forruder. Udskæring kan nemt foretages af blot én person - og hjælpesystemer til rudehåndtering og løft kan også betjenes af blot én person. Den nyeste rudelim stiller ikke krav til anvendelse af udsugning, hvilket også er med til at gøre arbejdet meget nemmere. Med uddannelse og øvelse er det også en relativ nem proces at udføre rudeudskiftning med en rigtig god fortjeneste og yderligere mersalgsmuligheder.

Rudeudskiftning
 

Mersalg er god service
Valget af værksted er i udpræget grad en tillidssag - og med god og professionel rådgivning kan man derfor sagtens tilbyde kunden at udføre glasarbejde. For de fleste kunder vil det blot tilføre et ekstra lag i forhold til den i forvejen gode værkstedsoplevelse.

Ved både stenslagsreparation og rudeskifte kan man nemt forklare kunden, at viskerbladene oftest har taget skade ved at køre hen over stenslag eller revner i ruden. I regnvejr ses det tydeligt ved at viskerbladene trækker striber hen over ruden.

Rudearbejde er ikke sæsonbetonet og kan derfor give en stabil omsætning hele året. Også af den grund bør man overveje, om rudereparation kunne være et område, der kan styrke ens forretning.

Husk at gøre opmærksom på dit nye forretningsområde
Har du kompetencerne til at lave stenslag og rudeudskiftning på dit værksted, så tøv ikke med at fortælle om det. De fleste kunder vil sandsynligvis ikke forvente, at deres autoværksted kan udføre rudereparation og udskiftning. De får typisk oplyst kontakten til et rudefirma, som forsikringen har en aftale med, når de anmelder en skade. Det vil derfor altid være en god idé at gøre opmærksom på denne service. Det være sig via skiltning på facade, i kundemodtagelsen eller på værkstedet – og hvorfor ikke også benytte lejligheden til at gøre opmærksom på det på kundens faktura, i mails samt på din hjemmeside mv.