Udgivet - 2016

Vinteren sætter sine spor på vognparken – er du forberedt?

Som grossist er det vigtigt at være forberedt på vinterens salg af de gængse vinterprodukter. Men lige så vigtig er det at være opdateret på de varegrupper, der omfatter de sliddele, som vinteren er ekstra hård ved – eksempelvis:

  • Styretøjsdele
  • Affjedringen
  • Bremsecalipre
  • Håndbremse- og koblingskabler
  • Transmissionsdele
  • Bagagerummets eller motorhjelmens gasfjedre

Herved er der skabt en mersalgsmulighed for såvel distributører/grossister som for værkstedet. Grib chancen og læs i det efterfølgende, hvad du skal være ekstra opmærksom på i den kolde tid.

 

Styretøjsdele
Det er ikke kun skaderne på vejbelægningen i form af huller, der naturligt nok er hård ved hele styretøjet og affjedringen. Hård frost gør manchetter på styrekugler, bærekugler, stabilisatorer og tandstænger samt bærearmenes bøsninger stive og ufleksible. Dette giver mulighed for snavs, vand og salt kan trænge ind bag ved manchetten og ødelægge funktionen i kuglehovedet.

 

Det er ikke kun skaderne på vejbelægningen i form af huller, der naturligt nok er hård ved hele styretøjet og affjedringen


Triscans styretøjsprogram omfatter mere end 6.300 referencer i OE-kvalitet – og er med en dækning på mere end 97% Europas bredeste program. Til mange bærearme tilbyder Triscan også bærekugler og bøsninger som løsdele, hvorved udskiftning af en komplet bærearm kan undgås. Programmet indeholder også manchetter til bærekugler, styrekugler og stabilisatorer. Til tandstænger indeholder programmet både vognspecifikke og universelle manchetter.    

 

Affjedring
Den hårde frost i kombination med huller i vejbanen er også hård kost for spiralfjedrene og støddæmperne. Spiralfjedrene knækker og støddæmperne bliver nemmere utætte ved stempelstangspakningen. I begge tilfælde er en udskiftning nødvendig.

Triscans program af spiralfjedre dækker alle relevante modeller i vognparken, og omfatter mere end 2.950 referencer i OE-kvalitet. Støddæmperprogrammet består udelukkende af Monroe dæmpere og dækker mere end 89% af vognparken (mere end 3.430 referencer).

 

Bremsecalipre
Pakningen ved cylindrene, støvkapperne ved glidepindene og returfjedrene er særligt udsatte i vinterperioden. Ved de elektriske calipre er især plasthuset, som indkapsler elektronikken, udfordret ved lave temperaturer, hvor risikoen for revner og afslag er større end ellers. Når først vand og snavs trænger ind til elektronikken, er det blot et spørgsmål om tid, hvornår den elektriske parkeringsbremse ikke fungerer længere.

 


Pakningen ved cylindrene, støvkapperne ved glidepindene og returfjedrene er særligt udsatte i vinterperioden
 

Triscans program består udelukkende af Budwegs ombytningsprogram af bremsecalipre - dækker mere end 96% af vognparken og omfatter 3.685 referencer.

 

Håndbremse-, koblings- og gearskiftekabler
I forbindelse med håndbremse-, koblings- og gearskiftekabler er vintervejret også et problem. Hvis snavs og småpartikler som evt. sandkorn trænger ind i kablets manchet, kan det medføre slitage på kablets plastkappe. Dette kan forårsage, at kablet korroderer, sætter sig fast eller brister.

Triscans program af kabler er Europas bredeste program og omfatter mere end 3.230 vognspecifikke referencer i OE-kvalitet. Alle kabler leveres komplet med beslag og gennemføringer.  

  

Transmissionsdele
Ved transmissionsdelene er det især manchetterne, der volder problemer i kulden. Manglende smidighed fører til revnedannelser eller at manchetterne helt løsner sig fra drivakselleddene. I begge tilfælde forsvinder drivakselfedtet og dermed den nødvendige smøring efter kort tid. Opdages problemet i tide kan leddet som regel stadig reddes.

Triscans program af manchetter til drivakslerne dækker meget bredt og indeholder både vognspecifikke og universelle løsninger. Programmet omfatter også specialværktøj til montering af såvel manchetter som spændebånd.

 

Gasfjedre til bagage- og motorrum
En gasfjeder taber, som de fleste ved, sit tryk over tid og i de kolde vintermåneder falder trykket yderligere pga. den lave temperatur. Det er derfor oftest om vinteren, at en bilejer bliver opmærksom på, at der er noget galt og at en udskiftning er nødvendig. Husk i øvrigt altid at gasfjedre skal udskiftes parvist. 

En gasfjeder taber, som de fleste ved, sit tryk over tid og i de kolde vintermåneder falder trykket yderligere pga. den lave temperatur


Triscans program af gasfjedre, dækker mere end 92% af Europas vognpark, og omfatter mere end 1.380 referencer i OE-kvalitet.  

 

Er du forberedt?
Der er således masser af gode grunde til at top-tune sit lager og være ekstra forberedt på de reparationer, som en bilejer måtte stå over for efter en slidsom vinter.