Valget af drivakselmanchetter er ikke altid nemt

Et stadigt stigende antal bilmodeller anvender i dag drivakselmanchetter i termoplast i stedet for den traditionelle gummimanchet. Fordelene ved manchetter i termoplast er bl.a. at de er mere modstandsdygtige over for opløsningsmidler og olier, samt mere modstandsdygtige over for den forurening, som findes i luften (herunder ozon, som nedbryder gummi).

Ovennævnte fordele har medført, at der i dag på eftermarkedet tilbydes manchetter i termoplast til bilmodeller, der er originalmonteret med manchetter af gummi. Det er derfor ikke nødvendigvis en fejl, når et værksted får leveret en manchet i termoplast til en bil, hvor en defekt manchet i gummi skal udskiftes. Et eksempel kunne være Toyota Avensis 1.6, TecDoc K-type 8924.

Den ulempe som mange mekanikere imidlertid påpeger ved manchetten i termoplast er, at monteringen er mere besværlig og dermed tidskrævende. Spændebåndene til fastmontering af manchetterne skal være af en særlig kraftig kvalitet og spændes med et særligt vognspecifikt moment. 

Af den grund findes der derfor også vognspecifikke manchetter af gummi til bilmodeller, der er originalmonteret med manchetter af termoplast. Et eksempel herpå kunne være VW Golf IV 1.6, TecDoc K-type 8460.

En anden mulighed er universalmanchetter, hvor der kræves større eller mindre grad af tilpasning. Der skelnes her mellem den traditionelle universalmanchet i to størrelser, som skal tilpasses individuelt, og Duraboot-udgaven, hvor otte størrelser dækker størstedelen af vognparken uden individuel tilpasning. Fælles for begge udgaver er endvidere, at de kan udskiftes uden at afmontere drivakselleddet, hvilket medfører en tidsbesparelse ved udskiftningen.

Hvad enten du ønsker vognspecifikke, konverterings, universaltypen med eller uden tilpasning, finder du det alt sammen i Triscans program af drivakselmanchetter. Det gælder naturligvis også for spændebånd, fedt og hjælpeværktøj. 

Drivakselmanchet i termoplast - Toyota Avensis 1.6, TecDoc K-type 8924

 

Drivakselmanchet i gummi - VW Golf IV 1.6, TecDoc K-type 8460