Udgivet - 2015

Styrket teknisk kompetence og intern kvalitetssikring

Tech news

I bestræbelserne på at fastholde et højt kvalitetsniveau bliver der løbende investeret i forskelligt udstyr, som anvendes i den interne kvalitetskontrol. ”Selvom vores produktion af dele er underlagt meget strenge krav, får vi jævnligt gennemført ekstern uvildig kvalitetskontrol, og derudover gennemfører vi stikprøvevist tests på vores hovedlager i Brabrand, hvor alle varer modtages”, fortæller Jørgen Grand, Produkt- og kvalitetsdirektør hos Triscan. Senest har Triscan bl.a. investeret i et ozon-kammer til accelererede ældningstest af gummi samt udstyr til træk- og trykprøvning. ”Vores meget omfattende kvalitetskontrol har betydet, at vi løbende har kunnet nedbringe vores i forvejen lave reklamationsprocent. Det er vi naturligvis meget stolte over ikke mindst fordi det også er til stor gavn for grossisterne, værkstederne og ikke mindst bilejerne”, slutter Jørgen Grand.  

 

Accelererede ældningstest af gummi
Det nye ozon-kammer bliver anvendt til test af en lang række produktgrupper. ”Vi anvender f.eks. ozon-kammeret til test af bremseslanger og alle vores forskellige kabeltyper. Men vi anvender det også til test af alle manchettyper, pakdåser samt køle- / varme- og brændstofslange”, fortæller Asger Thybo Geertsen, Produktchef hos Triscan og fortsætter: ”Inden længe vil vi også bruge udstyret til at udføre sammenlignende tests mellem vores egne og vores konkurrenters produkter. Herved får vi muligheden for at kunne dokumentere om vores kvalitet er bedre, sammenlignelig eller ringere end konkurrenterne. I sidstnævnte tilfælde – hvilket naturligvis er utænkeligt (siger Asger Thybo Geertsen med et smil på læberne) – har vi mulighed for at rette ind i produktionen af vores dele”.  
 


På billedet ses drivakselmanchet som gøres klar til test i Triscans ozon-kammer 
 


Træk- og trykprøvning
Triscans udstyr til træk- og trykprøvning bliver ligesom ozon-kammeret brugt til test af en lang række produktgrupper. ”Det er naturligvis oplagt at bruge udstyret til træktest på bremseslanger. Men vi bruger også udstyret til at udføre både træk- og tryktest på traditionelle gasfjedre til f.eks. bagagerumsklapper og motorhjelme”, fortæller Asger Thybo Geertsen og uddyber: ”Vi udfører også træk- og tryktest på den type svingningsdæmpere i motorers v-remsdrev, som anvender gasdæmpere som en del af konstruktionen. Vi er således i stand til løbende at gennemføre tests og rette ind, hvis det er nødvendigt”. 
 


På billedet ses en gasfjeder som testes i Triscans træk- og trykprøvningsudstyr, der kan trække og trykke med op til 10 kNdNyttige redskaber ved efterforskningsarbejde
Triscans testudstyr bliver ikke udelukkende brugt i forbindelse med det løbende kvalitetssikringsarbejde. Udstyret bruges også i arbejdet med reklamationer. ”Vi forsøger så vidt muligt altid selv internt at afgøre hvorvidt en reklamation er berettiget eller ej. I den sammenhæng anvender vi ofte vores interne kompetence og testudstyr”, fortæller Asger Thybo Geertsen og tilføjer: ”På den måde kan vi ofte meget hurtigt levere en veldokumenteret rapport inden for en meget kort sagsbehandlingstid til gavn for alle involverede parter”, slutter Asger Thybo Geertsen.
  

På billedet ses en svingningsdæmper 8641 293004 til en VAG 1.9 TDI motor med gasdæmper