Udgivet - 2019

Markedsudvikling: Halvårsstatus ved Triscan CEO Michael Juul Hansen

Corporate news

Vi er mere end halvvejs inde i 2019 og branchebladene nærmest flyder over med nyheder om ændrede markedsvilkår og ny teknologi, der allerede nu, men især på sigt, varsler store ændringer for branchens aktører. Men denne udvikling åbner også op for nye muligheder for Triscan. Vi oplever f.eks. stigende interesse for vores stærke kompetencer i de komplekse-/nicheorienterede varegrupper, hvor alle grossister store som små, kan opnå store fordele i et konceptsamarbejde med os.

”Triscans internationale aktiviteter udgør i dag godt 70% af vores omsætning og vi er derfor meget optaget af udviklingen i hele Europa. Generelt oplever vi et europæisk marked i opbrud, som fortsat er præget af konsolideringer. Vores udvikling i det første halvår i 2019 er forløbet acceptabelt set i lyset af dette. Trods opbrudet oplever vi alligevel en vækst på rigtig mange markeder – specielt i Østeuropa kan vi se en helt klar fremgang. Netop her har vi bl.a. styrket vores indsats gennem ansættelse af yderligere en sælger – så de østeuropæiske markeder i dag bearbejdes af i alt fem dedikerede kolleger”, fortæller Triscans CEO Michael Juul Hansen og fortsætter: ”På vores største marked - Tyskland - har vi styrket vores indsats og set-up i vores datterselskab Triscan GmbH i Iserlohn. Det er bl.a. sket gennem ansættelse af yderligere en erfaren sælger og en betydelig udbygning af varelageret. Vi står således endnu stærkere i kampen om at vinde nye kunder og kan bearbejde markedet endnu mere intensivt”. 

I Danmark betegnes markedssituationen som ”blød”, men man fornemmer, at den er blevet mere ”fast” her i starten af andet halvår.
På det svenske marked har Triscan for tiende år i træk fortsat pæn fremgang. Markedet bearbejdes af to svenske kolleger og størstedelen af vareleverancerne sker ud fra lageret i Glostrup. 

Siden lanceringen for snart 4 år siden har vores hurtigst voksende produktfamilie været sensorprogrammet. Vi forsætter derfor også den løbende udvikling af programmet - og allerede i løbet af andet halvår udvider vi programmet med yderligere to nye sensortyper. 

”Vi ser fortsatte investeringer i IT og digitalisering som vigtige for at understøtte Triscan’s fortsatte vækst. I 2019 har vi bl.a. investeret flere millioner i opgradering af vores IT- og serverplatform – så vi har den nyeste og mest moderne teknologi til at understøtte vores interne- og eksterne processer. I 2018 lancerede vi også TriSys – vores bud på et moderne ”Værksteds- og kundestyringssystem” til værkstederne i Europa – som vi i samarbejde med grossister har lanceret i fire lande. Med dette tiltag involverer vi os i hele værdikæden fra producentniveau, grossister gennem værksteder direkte til bilejere. Målet er at skabe forretning for alle parter ved at tilføre værdifulde services, der skaber loyalitet og lønsomhed i hele værdikæden”, siger Michael Juul Hansen.

Vi investerer også fortsat i vores gasfjederproduktion, hvor vi er medejer af en gasfjederfabrik i Letland. Sammen med de øvrige ejere har vi her styrket produktionsteknologien, men også udviklet nye gasfjedertyper. 

Så alt i alt ser vi lyst på andet halvår af 2019 og fremtiden. Vi er optimistiske på baggrund af vores målrettede investeringer i ny teknologi, udvidelser i vores produktsortiment, så de også omfatter de dele som er at finde i fremtidens biler og TriSys – vores værksteds- og kundestyringskoncept, som er kommet rigtig godt fra start.