Luftmængdemålere er seneste nye medlem i Triscans sensorfamilie

Triscans omfattende program af sensorer er gået ind i trin 2 – vi har nu implementeret luftmængdemålere i vores program. Med mere end 300 referencer og markedets bedste programdækning lever den nye varegruppe også op til Triscans målsætning om at levere markedets bredeste dækkende programmer. For grossisten giver dette en oplagt mersalgsmulighed inden for en ellers kompleks varegruppe, der hidtil har krævet adskillige leverandører for at opnå en tilfredsstillende dækning. Som Triscans andre sensorer er der udelukkende tale om luftmængdemålere fremstillet i OE-kvalitet og produktionen er underlagt automobilindustriens strenge kvalitetssikringsstandard TS 16949. 

Luftmængdemålere er seneste nye medlem i Triscans sensorfamilie

 

Luft og brændstof skal blandes i et præcist defineret forhold hvis køretøjet skal overholde de lovmæssige krav for emissioner og for at køretøjet ikke bruger mere brændstof end nødvendigt. Luftmængdemåleren, som er anbragt på luftindsugningssiden registrerer det aktuelle flow af luft ind i forbrændingskammeret. Informationen videregives til køretøjets motorstyring (ECU), som bl.a. anvender denne måling, til at regulere blandingsforholdet mellem luft og brændstof.

Der findes tre typer luftmængdemålere i programmet:

  • MAF med varm og/eller kold tråd
  • Kármán Vortex sensor
  • Membran sensor

Systemopbygning af luftmængdemåler  

 

  

 

Funktionsopbygning

 

ABS-sensorer, slidindikatorer til bremseklodser og lambdasonder

Første trin med udvidelsen af ABS-sensorer og slidindikatorer komplementerer og fuldender Triscans bremseprogram, der bl.a. også omfatter ABS-ringe. Alle Triscans ABS-ringe er fremstillet i ekstra brud- og slidstærkt specialstål – og med mere end 140 forskellige ABS-ringe, har Triscan et bredt og ikke mindst markedstilpasset program. Triscans slidindikatorer er alle af clip-on typen og bør udskiftes hver gang bremseklodserne udskiftes.

Triscans lambdasonder er såkaldte ”plug and play”-lambdasonder og ikke som så mange andre udbyderes - universal lambdasonder. Ved universal lambdasonder skal den oprindelige stikforbindelse genbruges, dvs. de 4-5 ledere loddes, isoleres samt indkapsles for at sammenføjningen kan modstå varme, kulde, fugt, salt og skidt – og ydermere er risikoen for at forbinde lambdasonden forkert stor. ”Det kræver et langt højere antal referencer i produktprogrammet, men vi er helt klart af den overbevisning, at ”plug and play”-lambdasonder er den bedste løsning. Herved sikres grossisten, værkstedet og ikke mindst bilejerne en problemfri reparation med lang levetid”, udtaler produktchef Asger Thybo Geertsen fra Triscan.

Der udføres 100% funktionskontrol af hver eneste luftmængdemåler, ABS-sensor samt lambdasonde, som indgår i Triscans program, der løbende vil blive udvidet.

 

Klik her for at se produktinfo omkring luftmængdemålere.