Publié - 2021

Udskiftning af drivakselmanchet: FORD FOCUS III 1.0 EcoBoost

Tech news

Mekanikere der har prøvet at udskifte den yderste drivakselmanchet på en FORD FOCUS III 1.0 EcoBoost med den vognspecifikke termoplastiske type har lært lektien! Det er ikke muligt uden samtidig at udskifte manchetten på gearkassesiden. Men hvorfor sælger nogle udbydere så manchetten til hjulsiden separat?

Det kan vi ikke svare på! Til gengæld kan vi være med til at sørge for at mekanikere, der vælger vores vognspecifikke løsning, ikke kommer til at stå i den situation at mangle noget. Vi tilbyder nemlig udelukkende den ydre manchet i et sæt, som også indeholder manchetten til gearkassesiden samt de nødvendige spændebånd og fedt.   
 

Drivakselmanchet 854016709

Triscan ref. 8540 16709


Flere indkøbere er ikke opmærksomme på denne detalje, når vores reference 8540 16709 sammenlignes med andre udbyderes løsning. Derfor kan vores løsning fejlagtigt opfattes som dyr, selvom det ikke er tilfældet - og den i stedet bare er smart. 

Hvorfor er udskiftning af begge manchetter egentlig nødvendig?
Lad os starte med at slå fast, at udskiftningen af begge manchetter udelukkende er nødvendig, når der er tale om den vognspecifikke termoplastiske type. Denne form for manchet er, modsat manchetter i gummi, nemlig relativt stiv. Det betyder derfor også, at manchetten ikke kan udvides tilstrækkeligt til at blive monteret fra hjulsiden, men derimod skal monteres fra gearkassesiden, fordi det kun er her at leddet kan afmonteres akslen. I den forbindelse er det nødvendigt at afmontere den inderste manchet, der derfor skal erstattes.

Hvis den inderste manchet er intakt, og man i stedet anvender en universalmanchet i gummi, er det altså muligt udelukkende at skifte den ydre manchet. Fra vores program af universalmanchetter kan 8540 18 anvendes. Denne type kræver brug af monteringsværktøj: 8541 100 & 8541 070 (konisk kegle og montagespray) eller 8541 103 (Air-Tool – kræver trykluft) / 8541 104 (Duralec – til skruemaskine). 

Se vores brochure om manchetter og værktøj her