EU-lovgivning

Måske kender du den allerede, men alt for ofte er bilejere ikke bekendt med EU's lovgivning (EU nr. 461/210) på det automotive eftermarked.

Kort fortalt har EU lovgivet og dermed sikret fri konkurrence, der dækker handel med autoreservedele og vedligeholdelse/reparation af biler med mere end 3 hjul. (dvs. personbiler, varebiler, og tunge køretøjer). Lovgivningen regulerer bl.a. hvad bilfabrikanterne skal gøre og ikke må gøre i relation til EU's konkurrencelovgivning og sikrer derigennem at dine interesse som bilejer varetages bedst muligt.

Reparationsmarkedet for biler er opdelt i det autoriserede (bilproducenternes) og det frie eftermarked. For dig som bilejer er det vigtigt at vide:

At bilfabrikanterne ikke kan gøre deres garantier betinget af, at reparation og udførelse af service sker på deres mærkeværksteder eller med brug af bilfabrikkernes egne reservedelsmærker

Ifølge det nye regelsæt, har bilejere ret til at bruge et værksted efter eget valg til ethvert ikke-garantiarbejde - både under den lovpligtige garantiperiode og under en eventuel udvidet garantiperiode.

Forbrugeren bliver ikke ringere stillet ved et frit valg. Enhver erhvervsdrivende har et produktansvar og værksteder kan gøres ansvarlig for skader på et køretøj, som følge af uagtsomt arbejde eller brug af defekte reservedele.